Bine ai venit, Anonim
Cuvinte cheie:
Oras:*
Domeniu:*
Tip Job:*

IMBUNATATESTE-TI IMAGINEA ON LINE
Zece idei care iti pot salva cariera

 

        Oricine stie ca atunci cand iti cauti un loc de munca aparentele conteaza. Dar, desi nu ti-ar trece prin minte sa porti blugi jerpeliti la un interviu, s-ar putea sa trimiti intr-o clipita un e-mail unui un angajator de pe o adresa personala pe care ar trebui sa o folosesti doar pentru a comunica cu familia si prietenii.
        O adresa ca nasparlii_sunt_de_rahat@dependentderole.ro surprinde personalitatea ta reala dar nu este chiar imaginea pe care vrei sa o transmiti celor care cauta un nou angajat. Dintr-o data sansele tale de angajare se reduc la zero .
        Cand iti cauti de lucru pe Internet trebiue sa iei in considerare efectele conduitei tale online. Mai jos gasesti cinci recomandari si cinci aspecte de evitat care te vor ajuta sa castigi respect si sa nu te faci de ras in fata potentialilor angajatori.

  Recomandari:

  • Foloseste titluri inteligente pentru e-mail (rubrica subiect). Un titlu ca «salut» nu va atrage atentia si are sanse sa ajunga in folderul trash. Formuleaza un titlu inteligent si specific: « Cv George Ionescu penru postul de programator»  este mult mai eficient decat «cndidat». Si inca ceva :nu folosi  MAJUSCULE  la scrierea fiecarui cuvant pentru a atrage atentia deoarece deoarece acesta este echivalentul unui strigat.
  • Foloseste o semnatura electronica. Daca este bine construita aceasta poate fi o carte de vizita minunata – un mod eficient de a sublinia denumirea job-ului tau actual, compania la care lucrezi si informatiile de contact. Daca ai o pagina personala, semnatura electronica va indrepta angajatorul catre ea.
  • Verifica e-mailul inainte de a-l trimite. Adesea au fost ratate oportunitati de angajare din cauza trimiterii de e-mailuri incomplete. Trimite e-mailul doar atunci cand esti sigur  ca este finalizat. Reciteste si corecteaza textul. Daca este necesar dezactiveaza functia de trimitere automata. Mentine totul cat mai simplu: evita fetele zambitoare, culorile si fonturile pretentioase.
  • Fii precaut cu ceea ce postezi pe internet. Blog-urile, forumurile si orice tip de exprimare pe internet trebuie construite cu grija deoarece acestea pot fi usor accesate. Fii atent ce scrii pentru ca aceste cuvinte vor ramane mult timp online. Poate ca ai chef sa il faci idiot pe alt blogger, dar angajatorii nu aperciaza un candidat care sa imprastie invective on-line.
  • Actualizeaza informatia personala. Daca ai o pagina personala sau un blog accesibil on-line asigura-te ca informatia de acolo este actuala. Informatia invechita poate induce cititorul in eroare si poate crea impresia ca esti genul de persoana care incepe proiecte si nu le finalizeaza.

        Evita:

   • Sa fii familiar.  Comunicarea prin e-mail are o natura informala dar asta  nu inseamna ca este adecvat sa te adresezi angajatorilor folosind numele mic. Lasa-i pe ei sa stabileasca nivelul de formalitate cand comunicati pe cale electronica. Nu scrie tot mesajul cu litere mici  (chiar cred ca sunt potrivit pentru postul asta) doar pentru ca asa comunici tu cu prietenii. Respecta regulile gramaticale si de comunicare pentru mediul profesional.
   •  Sa iti construiesti o imagine inadecvata. Poate ca iti doresti un blog sau un album foto online. Inainte sa le construiesti gandeste-te bine. Nu este cazul sa iti arati tatreajele, sa bati campii despre cate in luna si-n stele, cu alte cuvinte sa creezi site-uri care te-ar putea pune in situatii neplacute cand angajatorul iti cauta numele pe Google.
   • Sa folositi diversele tipuri de mesagerie online atunci cand ar trebui sa telefonezi . Acum exista multe forme de comunicare (telefon fix, mobil, e-mail, mesagerie online, pager etc.) Asigura-te ca realizezi contactul pe cai adecvate. Chiar  daca  id-ul de messenger al unui angajator apare pe o carte de vizita nu inseamna ca este potrivit sa trimiti mesaje in mijlocul zilei de lucru .
   • Sa-ti vorbesti seful de rau. Chiar daca dispretuiesti actualul sau fostul tau angajator rezista impulsului de a-ti descarca nervii online. Poti sa crezi ca faci comentarii anonime dar ceea ce spui iti poate indica identitatea, chiar daca nu iti dai seama de asta. Nimeni nu doreste sa angajeze pe cineva care ar putea denigra managerii sau compania online.
   • Sa folosesti adrese de e-mail pornografice, imature sau pur si simplu stupide. Pastreaza acest mod de autoexprimare pentru comunicarea cu prietenii.
Curatenie, curatenie firme
Bona, menajera
Recrutare Bona, menajera
Cursuri administrator bloc
Cazare Busteni
ingrijire batrani la domiciliu
Cazare Predeal, Hoteluri, pensiuni
electrician, instalator, zugrav
Administrare imobile Bucuresti