Bine ai venit, Anonim
Cuvinte cheie:
Oras:*
Domeniu:*
Tip Job:*

Interesul pentru un job mai bun

 


              Va amintiti cand ati intalnit ultima data pe cineva cu care aveati multe in comun? Va amintiti acel moment «aha» cand ati aflat ca celalalt impartaseste una din pasiunile dumneavoastra puternice? Probabil ca ati vorbit despre acest domeniu pentru inca o ora sau doua, pierzand complet notiunea timpului.
  Nici macar nu a trebuit sa faceti eforturi pentru a ajunge pe aceeasi lungime de unda cu celalalt. S-a intamplat pur si simplu pentru ca amandoi erati entuziasti in legatura cu domeniul respectiv.
              Acelesi lucru se intampla mereu pe piata muncii si va puteti folosi de el in explorarile privind cariera sau in cautarea unei  firme unde sa faceti practica sau a un job entry-level. Prin simpla impartasire a interesului sincer pentru un anumit domeniu si prin cererea de opinii si idei, puteti descoperi sau chiar crea tot felul de oportunitati care va va ajuta in dezvoltarea carierei. Sa luam un exemplu: sa presupunem ca va aflati intr-un an terminal si va specializati in studierea mediului pentru ca sunteti foatre preocupat de protectia mediului. Daca ati putea gasi niste oameni care lucreaza in prezent in domeniu si sa  le comunicati interesul dv. puternic, aproape sigur ati gasi profesionisti care gandesc asemanator  (sau alti studenti) care ar fi bucurosi sa va atraga atentia asupra unor oportunitati de angajare. Cum ati putea gasi astfel de oameni? Iata cateva moduri :
    
  Alaturati-va unor organizatii profesionale
              Zeci de organizatii profesionale vizeaza personal cu interes in problemele de mediu si cateva dintre ele se adreseaza chiar studentilor. Acestea ofera oportunitati de participare la operatiuni de curatire a mediului, activitati educative in natura si formare profesionala pentru studentii interesati. Si la fel de important – va pot pune in contact cu o multime de oameni care au aceeasi pasiune. In plus unele asociatii profesionale au filiale locale. Gasiti filiala cea mai apropiata, alaturati-va ei si participati la intilniri si conferinte unde puteti cunoaste sute de oameni cu experienta si cu care puteti discuta ingrijorarile comune si descoperi oportunitatile de angajare.

  Mergeti la intalniri de prezentare
              Aceasta este doar o denumire pretentioasa pentru prezentarea de diverse job-uri. De obicei daca cereti cuiva de al carui job sunteti interesat sa va vorbeasca despre munca sa persoana va face cu placere acest lucru. De ce? Pentru ca v-ati aratat interesat de ceva important pentru el(ea) si oricui ii place sa vorbeasca despre sine si despere ce face.
              Datorita  Internetului nici macar nu mai este nevoie sa locuiti in aceeasi zona cu persoana de la care doriti sa aflati informatii. In locul sau in plus fata de convorbire puteti folosi e-mailul. (Adesea puteti comunica prin e-mail cu pesoane care par prea faimoase sau prea inaccesibile pentru a va vorbi si veti fi surprins(a) ca va raspund uneori cu mult mai multe informatii si sfaturi  decat v-ati asteptat, pentru simplul motiv ca ati aratat un interes sincer fata de munca lor .

  Faceti voluntariat
              Probabil ca nu exista un mod mai adecvat de a va arata interesul fata de un anumit domeniu decat acela de a face voluntariat cu o organizatie in acel domeniu. Avand in vedere ca nu sunteti platit pentru efortul depus o concluzie logica este ca faceti aceasta activitate  pentru ca va intereseaza foarte mult.
              In acelasi fel in care puteti  incepe o relatie de prietenie cu cineva la o petrecere puteti proceda si in plan profesional. Vazand ca sunteti sincer interesat acea persoana va fi adesea bucuroasa  sa va prezinte diverse oportunitati legate de cariera. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cereti.

   

Curatenie, curatenie firme
Bona, menajera
Recrutare Bona, menajera
Cursuri administrator bloc
Cazare Busteni
ingrijire batrani la domiciliu
Cazare Predeal, Hoteluri, pensiuni
electrician, instalator, zugrav
Administrare imobile Bucuresti