Bine ai venit, Anonim
Cuvinte cheie:
Oras:*
Domeniu:*
Tip Job:*

Lista obiectelor indispensabile pentru un interviu

 


  Aveti interviu pentru un job maine si considerati ca sunteti pregatit(a): v-ati gandit la raspunsuri pentru mai multe intrebari obisnuite la interviu, dar si la cateva intrebari pentru intervievator. Costumul este calcat, dar ce veti lua cu dumneavoastra la interviu? Am creat aceasta lista cu ajutorul unui expert in resurse umane astfel incat sa aveti ce va trebuie.

  De pus in servieta

  • CV-ul si recomandarile. Nu aruncati pur si simplu in graba aceste documente importante. Expertul nostru sustine ca lingvistii si psihologii au ajuns la concluzia ca 93% din comunicare este non-verbala. Modul cum prezentati aceste informatii spune multe despre dumneavoastra. Recomandam sa folositi o mapa dubla de culoare bleu si nu prea pretentioasa. Aceasta culoare este agreata atat de femei cat si de barbati si confera o aparenta profesionala. In partea stanga a mapei introduceti CV-ul iar in partea dreapta scrisorile de recomandare si referintele. Cand ajungeti la interviu spuneti «Am adus o copie a CV-ului meu, acesta este», deschideti mapa si intoarceti-o astfel incat intervievatorul sa poata citi documentele. «Astfel aratati ca sunteti deschis, onest si organizat.» – spune expertul nostru. «In plus demonstrati ca sunteti cu atat mai pregatit cu cat aratati mai mult respect.»
  • Agenda. Sa luati cateva notite in timpul interviului este, de asemenea, un semn de respect (dar  aveti grija sa nu fixati prea mult timp agenda).  «Ii face sa se simta ascultati» explica expertul.
  • Carti de vizita. Oamenii asimileaza informatia vizual, auditiv sau tactil. «Cu cat primesc mai multe obiecte tangibile, cu atat li se pare mai real –.spune el.
  • Indicatii. «Acestea iti micsoreaza anxietatea» spune el adaugand ca este preferabil sa faceti drumul pana la locatia interviului doar pentru a vedea cat timp dureaza.
  • Telefonul mobil. Asigurati-va ca este inchis in geanta pentru ca este un semn de lipsa de respect sa fiti intrerupt in timpul interviului sau sa creati impresia ca ati putea fi intrerupt. Nici macar nu il purtati la centura. Pastrati–l unde nu poate fi vazut.

  Lucruri mai putin tangibile

   • Zambetul. Poate sa para banal dar acest semn non-verbal este foarte util in stabilirea unei relatii. Cei care iau interviu pot fi si ei nervosi. «In 1/16 secunda evaluam daca cineva ne poate rani sau ajuta – spune expertul. Un zambet spune imediat ca nu veti fi agresiv.
   • Informatii despre companie. La aproape orice interviu veti fi intrebat ce stiti despre companie. Pentru aceasta recomandam consultarea de site-uri specializate.

    

Curatenie, curatenie firme
Bona, menajera
Recrutare Bona, menajera
Cursuri administrator bloc
Cazare Busteni
ingrijire batrani la domiciliu
Cazare Predeal, Hoteluri, pensiuni
electrician, instalator, zugrav
Administrare imobile Bucuresti