Bine ai venit, Anonim
Cuvinte cheie:
Oras:*
Domeniu:*
Tip Job:*

Strategii pentru interviu

 

  Firmele doresc sa angajeze manageri competenti, eficienti, elocventi iar prima intalnire intre candidat si angajator este o situatie deosebit de stresanta si neplacuta: interviul.
   
  Acesta este procesul de angajare si el trebuie gestionat ca atare. Pentru a o face cu succes trebuie sa invatati cum sa controlati relaxat interviurile . Iata cateva strategii de baza care sa va asigure succesul la interviuri .
   
  Nu comunicati pur si simplu, vindeti !

              Interviurile sunt momente in care este mai bine sa vindeti ceea ce ati realizat si nu doar sa enumerati . De exemplu la intrebarea « cati oameni ati condus la ultimul loc de munca ? » , este tentant sa raspundeti rapid : « 35 » .Un raspuns mult mai eficient este: echipa mea de la IBM era formata din 35 de profesionisti si personal auxiliar. Eram responsabil cu manangementul echipei dar si cu coordonarea activitatilor de recrutare si angajare, stabilirea salariilor si bonusurilor, facilitarea procesului anual de evaluare si proiectarea cerintelor de personal pe termen lung. In plus echipa mea a crescut vanzarile anuale cu mai mult de 35% in numai un an .

  Transformati fiecare dezavantaj intr-un plus

  Ce faceti daca sunteti intrebat(a) ce experienta aveti in lucrul cu foile de calcul din Excel si nu ati lucrat deloc cu ele ? Nu spuneti pur si simplu ca nu ati lucrat in Excel. Folositi experiente apropiate pentru a demonstra ca aveti unele cunostiinte relevante legate de acest subiect. De exemplu ati putea raspunde  «Am experienta bogata in utilizarea foilor de calcul in Lotus deci sunt sigur ca voi invata repede sa lucrez cu foile de calcul din Excel». Astfel ati fost onest si ati prezentat avantajos cunostintele pe care le aveti .

   De la mare la mic

              Cand sunteti intrebat de exemplu despre experienta dumneavoastra legata de fuziuni si achizitii folositi strategia «de la mare la mic» pentru a va organiza gandurile , raspundeti logic si astfel facilitati intelegerea interlocutorului cu privire la experienta  dumneavoastra specifica. Incepeti cu o perspectiva larga asupra experientei dumneavoastra legate de acest subiect – doar o scurta descriere asupra intinderii si profunzimii acesteia . Continuati cu informatii mai detaliate – intre doua si patru realizari, proiecte sau succese in domeniu. Puteti vorbi despre implicarea dumneavoastra stabila in negocieri, tranzactii sau integrarea achizitiilor. Astfel comunicati «acestea sunt cunostintele mele si atat de bine le pun in aplicare» . 

  Amintiti-va ca deja ati trecut primul test

  Sunteti agitat(a). Va aflati in sala de sedinte cu directorul general, directorul financiar si doi directori adjuncti. Respirati adanc si amintiti-va ca deja ati trecut primul test care consta de obicei intr-o preselectie telefonica. Daca este un post unde la primul interviu participa managerii superiori ai firmei este clar ca sunt interesati de dv. Pentru ca altfel nu ar fi participat la interviu. Deci mergeti la interviu constient ca deja le-ati atras atentia .Fiti increzator si nu inrezut

  Luati initiativa

  Va apropiati de finalul interviului si ati fi vrut sa va prezentati experienta in managementul aprovizionarii, dar acest subiect nu a fost abordat. Este responsabilitatea dumneavoastra sa il mentionati. Ati putea spune: « Inainte sa incheiem as dori sa mai spun ceva care consider ca este important pentru acest post si pentru integrarea mea in organizatie.» Apoi continuati prezentand informatiile omise. Este necesar sa luati initiativa in timpul unui interviu pentru a va asigura ca ati comunicat toate informatiile relevante .
  Interviurile sunt stresante si adesea dificile. In aceste situatii viata dumneavoastra profesionala este in joc . Atunci cand va prezentati la un interviu  este important sa stiti de la inceput ce informatii doriti sa comunicati . Controlati discret interviul pentru a va contura un profil de succes in vederea negocierii unei oferte .

Curatenie, curatenie firme
Bona, menajera
Recrutare Bona, menajera
Cursuri administrator bloc
Cazare Busteni
ingrijire batrani la domiciliu
Cazare Predeal, Hoteluri, pensiuni
electrician, instalator, zugrav
Administrare imobile Bucuresti