Bine ai venit, Anonim
Cuvinte cheie:
Oras:*
Domeniu:*
Tip Job:*

Trei pasi simplii pentru realizarea de contraoferte adecvate


           In orice negociere  vine un moment cand una dintre parti face o oferta . In acest punct mingea este in terenul tau. Daca nu vrei sa accepti oferta asa cum este sau sa parasesti negocierea trebiue sa faci o contraoferta .
           Vei primi o multime de sfaturi legate de aceasta si in mare parte nu sunt folositoare. De exemplu un prieten ti-ar putea spune :’ Cere cu 20% mai mult decat vrei de fapt. Poti oricand sa scazi cererea. ‘ ‘ Un coleg ar putea spune : ‘Adauga intotdeauna 10%la ce ofera ei.Angajatorii incearca intotdeauna sa scada costurile.
           Chiar daca aceste strategii pot fi utile uneori, ele au cateva neajunsuri semnificative. Nu numai ca te fac sa spui cifre arbitrare, dar acestea s-ar putea sa se indeparteze mult de ceea ce ai nevoie de la negociere.
          Iata cateva sfaturi practice care te pot ajuta sa iti atingi scopurile intr-o negociere.
  1 Fii pregatit
  Inainte de inceperea negocierii afla care este salariu mediu pentru acest post. Stabileste o plaja rezonabila a salariului dorit, un pachet de bonusuri tipic [de exemplu : pachet de actiuni , prime anuale , prime de performanta ] . Astfel vei sti care este zona de beneficii in care se poate ajunge la un acord  satisfacator. Apoi pornind de la aceste repere generale stabileste care este pachetul salarialcel mai avantajos pentru tine. Este necesar sa poti justifica aceste cereri prin domeniul de lucru, experienta si recomandari.
     Asigura-te ca acest pachet satisface nevoile tale reale – este probabil ca vei avea dificultati in a  cere ceva in plus mai tarziu  aceasta este contraoferta ta.

  2 Fii ferm
   Multi negociatori fac greseala de a adopta o pozitie arbitrara in cadrul contraofertei si apoi trebuie sa se retraga pentru ca nu pot justifica cerintele sau pentru ca intampina o reactie ostila. Evitati acest impas formuland o contraoferta rezonabila si adecvata, bazata pe datele pe care le-ati cules si ramaneti pe pozitii pana cand angajatorul va ofera un motiv convingator pentru a schimba  ceva.
   Prin ‘ convingator ma refer la un argument bazat pe informatii noi care justifica un pachet salarial diferit fata de cerintele formulate. De exemplu un angajator ar putea spune  ‘ Stiu ca alte firme concurente ofera salarii mai mari. Acestea sunt mai mari decat noi si cer sa lucati mai mult si pentru clienti mai importanti. Noi va oferim un salariu care va permite sa aveti un impact real asupra unei companii mici.’
     Un exemplu de argument neconvingator este «Cifra pe care o aveti este prea mare. Nu va putem oferi asta.»

  3 Fii intelept
  Pastreaza in minte situatia generala. Scopul tau in cadrul negocierii este sa ajungeti la o intelegere care iti satisfece nevoile si nu sa castigi batalia cu tabara adversa. In cazul in care contraoferta ta nu se apropie de un acord nu tine cu dintii de ea aparand-o pana la moarte. In schimb gandeste o alta propunere care este in acord cu nevoile tale si este sustinuta de date concrete si formuleaza o alta oferta. Foloseste energia pentru a gasi solutii si nu pentru a lupta.
  Intr-o negociere este important schimbul de idei, de informatii si de solutii posibile. Ofertele si contraofertele sunt pasi necesari in acest dans . Atunci cand faci o contraoferta bazeaza-te pe date exacte si pe gandire logica .Daca faci asta vei fi mult mai eficient si mai relaxat.

Curatenie, curatenie firme
Bona, menajera
Recrutare Bona, menajera
Cursuri administrator bloc
Cazare Busteni
ingrijire batrani la domiciliu
Cazare Predeal, Hoteluri, pensiuni
electrician, instalator, zugrav
Administrare imobile Bucuresti